Supergezellige Kerstmarkt

Nieuws
13 DEC 2019
De kerstmarkt is weer achter de rug. De dag begon regenachtig, maar om 10.00 uur werd het droog en later kwam zelfs het zonnetje door en werd het een prachtige dag.
Er was een keur aan kraamhouders, met allerlei leuke (kerst)cadeautjes. Ook waren er kraamhouders met versproducten zoals gerookte paling, makreel en ganzenproducten.  De vrijwilligers van 'de Duinhuisjes' verkochten oliebollen, glühwein en warme erwtensoep van Bram. 
De oliebollenverkoop ging zo hard dat wij al snel uitverkocht waren.
Er was een loterij met fraaie prijzen. De organisatie dankt de sponsoren voor hun bijdrage aan deze loterij. 's Middags was er het mooie optreden van het 'Downtown Abbey' koor. De kerstman heeft ons ook bezocht en is met veel kinderen op de foto gegaan.

Wij hebben een record aantal bezoekers mogen ontvangen op het terrein en veel positieve reacties gekregen. Wij zijn daar erg blij mee. 
                                                                      Tot de volgende keer!!

                              

Boek: Nederland in de opbouwjaren 1945-1975

Nieuws
05 DEC 2019

In september 2019 verscheen bij  uitgeverij 'W Books', in samenwerking met het Streekarchief Voorne-Putten, een prachtig fotoboek over Voorne-Putten in de wederopbouwjaren.
Het boek verhaalt over de wederopbouwjaren Voorne Putten in de jaren 1945-1975, auteur: dhr. B. Benschop.
De prijs van dit boek is € 24,95, een inzagepdf vindt u via de volgende link:  https://wbooks.com/winkel/reeksen/nederland-wederopbouw/van-weilanden-naar-woonwijken-voorne-putten-1945-1975/

 

 

 

Smederijen in Tinte

Nieuws
20 NOV 2019
Er is een interessant document toegevoegd met foto's en een filmpje over de geschiedenis van de smederijen in Tinte, gemaakt door dhr. Ben Langendoen. Klik  hier voor meer informatie.

               

1e Openingsdag seizoen 2020

Nieuws
29 OKT 2019
Vanaf zaterdag 4 april 2020 is ons museum weer geopend voor het publiek.

Lintjes regen voor vrijwilligers van de Historische Vereniging Westelijk Voorne

Nieuws
30 APR 2019

Wij als Historische Vereniging zijn super trots dat drie van onze vrijwilligers op vrijdag 26 april 2019 zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het zijn Jaap van der Veld, Atelma van Strien en Wim van Montfoort (samen op de foto met burgemeester Peter de Jong)

       

De verdiensten van Wim van Montfoort om deze onderscheiding te verkrijgen, zijn de jarenlange inzet bij diverse verenigingen. Zo heeft Wim zich 35 jaar ingezet voor de hengelsport in Zuid-Holland, o.a. ook voor het Oostvoornse Meer. Hij is 12 jaar raadslid geweest in Westvoorne. Heeft jaren in het bestuur gezeten van de judovereniging Ichikan en ook enkele jaren in het bestuur van het gemengd koor in Brielle.Vanaf 2014 maakt Wim van Montfoort deel uit van het bestuur van de Historische Vereniging Westelijk Voorne. Tevens is hij vanaf 2015 coördinator van de werkgroep collectiebeheer  en archief.


Jaap van der Veld werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 2005 heeft hij een groot aandeel  in het werk van de werkgroep Maria Rust op en rond de oude begraafplaats in Rockanje. Hij bouwde de eerste website (de basis van www.mariarust.nl) en vulde die met de duizenden namen van alle personen die op Maria Rust begraven zijn. Dit werk ligt in het verlengde van het stamboomonderzoek waar hij zich al ruim 35 jaar mee bezighoudt.  Daarnaast zit Jaap al veertig jaar in de Onderhoudscommissie van Tennisclub West-Voorne. Van 1982 tot 2017 was hij voorzitter van de Bridgevereniging Op Dreef. Sinds 2000 zet hij zich bovendien in voor de Nationale Vereniging De Zonnebloem en naast al deze bezigheden was hij ook nog eens drie jaar intensief actief als mantelzorger.

Ook Atelma van Strien is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is al bijna dertig jaar als vrijwilligster actief in verschillende organisaties, zoals Muziekvereniging Ons Genoegen in Rockanje en de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst. Ze was penningmeester van Vluchtelingenwerk Westvoorne en is al jaren lid van de werkgroep Maria Rust. Letters zwarten is haar specialiteit en ook de grafmonumenten op de Joodse begraafplaats in Zuidland heeft Atelma opgeknapt. Daarnaast was ze actief in het kerkenwerk, onder andere jarenlang als ouderling Kerk en Israël bij de Gereformeerde Kerk in Rockanje. Lezers van Struinen hebben in de loop der jaren veel nuttige stukken van haar hand zien langskomen over streek en taal, die ze met name als lid van de dialectwerkgroep schreef. 

 

 

Huwelijksplechtigheid bij de Duinhuisjes

Nieuws
30 APR 2019
In het seizoen 2019 staat de thematentoonstelling bij De Duinhuisjes 'Trouwen is houwen' centraal. 
In het kader van dit thema hadden wij  op 13 april jl. een zeer speciale openingsdag,  nl. een echte huwelijksvoltrekking. Op deze bijzondere dag zijn mevrouw Ghislaine van der Vlies en Cornelis Chatziioannou met hun zoontje Andreas bij de Duinhuisjes in het huwelijk getreden.
Het huwelijk werd voltrokken door de burgemeester, dhr. Peter de Jong. Het was een prachtig geheel.