Streekwarenmarkt - nog enkele kramen beschikbaar

Nieuws
19 JUL 2019
Op zaterdag 10 augustus organiseren wij weer de traditionele Streekwarenmarkt.
We hebben al een grote diversiteit aan deelnemers, maar er kunnen er nog een paar bij.
Heeft u belangstelling, neem dan contact op met: Bouwie Schipper via 06-20816293 of via gerritenbouwie@gmail.com

Boerenboeldag met een litho van Jan Toorop

Nieuws
19 JUL 2019
Op zaterdag 27 juli a.s. wordt weer de traditionele Boerenboeldag gehouden, met als topstuk een litho van Jan Toorop.

    Litho Jan Toorop, 'de mijnwerker'

Lintjes regen voor vrijwilligers van de Historische Vereniging Westelijk Voorne

Nieuws
30 APR 2019

Wij als Historische Vereniging zijn super trots dat drie van onze vrijwilligers op vrijdag 26 april 2019 zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het zijn Jaap van der Veld, Atelma van Strien en Wim van Montfoort (samen op de foto met burgemeester Peter de Jong)

       

De verdiensten van Wim van Montfoort om deze onderscheiding te verkrijgen, zijn de jarenlange inzet bij diverse verenigingen. Zo heeft Wim zich 35 jaar ingezet voor de hengelsport in Zuid-Holland, o.a. ook voor het Oostvoornse Meer. Hij is 12 jaar raadslid geweest in Westvoorne. Heeft jaren in het bestuur gezeten van de judovereniging Ichikan en ook enkele jaren in het bestuur van het gemengd koor in Brielle.Vanaf 2014 maakt Wim van Montfoort deel uit van het bestuur van de Historische Vereniging Westelijk Voorne. Tevens is hij vanaf 2015 coördinator van de werkgroep collectiebeheer  en archief.


Jaap van der Veld werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 2005 heeft hij een groot aandeel  in het werk van de werkgroep Maria Rust op en rond de oude begraafplaats in Rockanje. Hij bouwde de eerste website (de basis van www.mariarust.nl) en vulde die met de duizenden namen van alle personen die op Maria Rust begraven zijn. Dit werk ligt in het verlengde van het stamboomonderzoek waar hij zich al ruim 35 jaar mee bezighoudt.  Daarnaast zit Jaap al veertig jaar in de Onderhoudscommissie van Tennisclub West-Voorne. Van 1982 tot 2017 was hij voorzitter van de Bridgevereniging Op Dreef. Sinds 2000 zet hij zich bovendien in voor de Nationale Vereniging De Zonnebloem en naast al deze bezigheden was hij ook nog eens drie jaar intensief actief als mantelzorger.

Ook Atelma van Strien is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is al bijna dertig jaar als vrijwilligster actief in verschillende organisaties, zoals Muziekvereniging Ons Genoegen in Rockanje en de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst. Ze was penningmeester van Vluchtelingenwerk Westvoorne en is al jaren lid van de werkgroep Maria Rust. Letters zwarten is haar specialiteit en ook de grafmonumenten op de Joodse begraafplaats in Zuidland heeft Atelma opgeknapt. Daarnaast was ze actief in het kerkenwerk, onder andere jarenlang als ouderling Kerk en Israël bij de Gereformeerde Kerk in Rockanje. Lezers van Struinen hebben in de loop der jaren veel nuttige stukken van haar hand zien langskomen over streek en taal, die ze met name als lid van de dialectwerkgroep schreef. 

 

 

Gecombineerd bezoek met vervoer aan de Duinhuisjes en de molen in Oostvoorne

Nieuws
30 APR 2019
Op 11 mei, 20 juli en 14 september kunt u een gecombineerd bezoek brengen aan de Duinhuisjes en de Molen in Oostvoorne
U kunt dan gebruik maken van vervoer dmv een tractor met een open wagen.
voor verdere info zie onze Evenementenkalender

Huwelijksplechtigheid bij de Duinhuisjes

Nieuws
30 APR 2019
In het seizoen 2019 staat de thematentoonstelling bij De Duinhuisjes 'Trouwen is houwen' centraal. 
In het kader van dit thema hadden wij  op 13 april jl. een zeer speciale openingsdag,  nl. een echte huwelijksvoltrekking. Op deze bijzondere dag zijn mevrouw Ghislaine van der Vlies en Cornelis Chatziioannou met hun zoontje Andreas bij de Duinhuisjes in het huwelijk getreden.
Het huwelijk werd voltrokken door de burgemeester, dhr. Peter de Jong. Het was een prachtig geheel.


      

Wijziging datum kerstmarkt

Nieuws
21 MAA 2019
De kerstmarkt is nu op zondag 8 december (i.p.v. 14 december)