Collectie van fotograaf Bravenboer uit Rockanje (1896-1971)

Nieuws
10 MAA 2021
Op onze website is de collectie van fotograaf dhr. Bravenboer (1896-1971) uit Rockanje toegevoegd.
Dhr. Bravenboer heeft in 1941 vrijwel alle Rockanjenaren op de foto gezet, dit tbv het toen in te voeren persoonsbewijs.

U vindt de link via:
https://www.streekarchiefvp.nl/zoeken-in-collecties/beeldbank

of u gaat via onze website naar: historische vereniging / de vereniging / links
Op deze pagina vindt u meer interessante films.

Museum gesloten ivm Corona virus

Nieuws
16 MAA 2020

Geachte leden, vrijwilligers en bezoekers,

Naar aanleiding van de recente adviezen van RIVM en regeringsvoorschriften omtrent het corona-virus,
Zie https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19,  heeft het bestuur van de HVWV besloten om de Algemene Leden Vergadering, welke gepland staat op 26 maart 2020, tot nader order uit te stellen. Ook de seizoensopening van ons Openluchtmuseum “De Duinhuisjes” van 4 april 2020 gaat niet door en het museum zal tot nader order gesloten zijn.
We begrijpen dat dit teleurstellend nieuws is, maar gezien de huidige situatie vertrouwen wij op uw begrip. Zodra het bestuur nieuwe data voor de seizoensopening en ALV heeft vastgesteld, zullen we alle belanghebbenden daarover informeren. 

Gelet op bovenstaande is er door het bestuur ook besloten dat er gedurende de verbodsbepaling RIVM op geen enkele wijze bijeenkomsten, werkgroepen, … mogen worden gepland op de locatie van ons Museum “De Duinhuisjes”. Alle andere mogelijke contacten van vrijwilligers onderling zijn voor eigen risico.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de HVWV

 

Boek: Nederland in de opbouwjaren 1945-1975

Nieuws
05 DEC 2019

In september 2019 verscheen bij  uitgeverij 'W Books', in samenwerking met het Streekarchief Voorne-Putten, een prachtig fotoboek over Voorne-Putten in de wederopbouwjaren.
Het boek verhaalt over de wederopbouwjaren Voorne Putten in de jaren 1945-1975, auteur: dhr. B. Benschop.
De prijs van dit boek is € 24,95, een inzagepdf vindt u via de volgende link:  https://wbooks.com/winkel/reeksen/nederland-wederopbouw/van-weilanden-naar-woonwijken-voorne-putten-1945-1975/

 

 

 

Smederijen in Tinte

Nieuws
20 NOV 2019
Er is een interessant document toegevoegd met foto's en een filmpje over de geschiedenis van de smederijen in Tinte, gemaakt door dhr. Ben Langendoen. Klik  hier voor meer informatie.